Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

Čišćenje želudca, creva i žučnih kanala

Kod #30167

Gastrokomfort Gastrokomfort
Gastrokomfort je fitokompleks u kapsulama, doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva. Može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

2420 din.

Opis:
Opšta efikasnost fitokompleksa se objašnjava sinergetskim delovanjem lekovitog bilja koje ulazi u njegov sastav, visokim kvalitetom izvornih biljnih sirovina (samoniklo bilje regije Altajskih planina) kao i samim postupkom obrade lekovitog bilja koje podrazumeva korišćenje savremenih naprednih metoda.

Kim (Carum carvi) stimuliše varenje, povećava sekretornu i motoričku aktivnost želuca, povećava sekreciju žuči. Glavno svojstvo je spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam) dejstvo na glatke mišiće gastrointestinalnog trakta.

Kantarion (hypericum perforatum) ima umirujuće dejstvo, a u GastroKomfort preparatu uspešno deluje na probleme sa varenjem i gastritisom. Posebno je koristan kod upalnih procesa želuca i creva.

Kamilica (Matricaria recutita) ima spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam), protivupalno, antiseptičko, sedativno i blago analgetsko (umanjuje bol) dejstvo. Jača sekreciju žuči, smanjuje proces fermentacije, ublažava grčeve creva.

Komorač – morač (Foeniculum vulgare) povećava sekreciju digestivnih žlezda, ima holeretičko (poboljšava lučenje žuči), spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam) i diuretsko dejstvo, reguliše motoričku aktivnost creva. Ima ekspektorantno, antimikrobno i spazmolitičko dejstvo.

List gorke deteline (Menyanthes trifoliata) se koristi kod funkcionalnih poremećaja kao što su nadimanje i gasovi, kao u za stimulaciju stomačne sekrecije.

Korijander ima holeretički (poboljšava lučenje žuči), antihemoroidalni, analgetički (umanjuje bol), antiseptički efekat, pojačava sekreciju žlezda digestivnog trakta. Uočen je antimikrobni, umirujući efekat.

Herba pelina (Artemisia sieversiana) ce koristi za bolje lučenje žuči, protiv crevnih parazita i kod hemostaza. Prirodan je lek za lečenje dijareje, dispeptičnih i gastrointestinalnih tegoba, zbog svog antimikrobnog u antifugalnog svojstva.

Propolis je izvrstan prirodni antibiotin koji se koristi za prevenciju i tretiranje mnogih bolesti, pokazuje snažno antibakterijsko dejstvo. Naučno je dokazano da propolis deluje na Helikobakter pylori u Escherichiu coli. Propolis ima snažno antigljivično i antivirusno dejstvo.

GastroKomfort se koristi u sledećim slučajevima:

– oboljenja gastrointestinalnog trakta, praćena grčevima creva;
– kod bakterijskih infekcija (Helikobakter pylori i Escherichiu coli);
– gastritis;
– enterokolitis;
– poremećaj sekrecije žuči;
– za poboljšanje procesa varenja;
– odsustvo apetita;
– dodatno sredstvo regulacije stolice (koristi se kao regulator funkcija creva i kod zatvora i kod proliva).

Sastav:Kim (plod), Kantarion (herba), kamilica (cvetovi), morač (plod), gorka detelina (list), korijander (plod), pelin sivers (list), propolis ekstrakt. U bočici 90 kapsula.
Primena:2 kapsule 2-3 puta dnevno, pre jela. Dužina primene 1-2 nedelje,a uz savet lekara i do 3 meseca. Način plaćanja
Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
Kontakt
Telefoni: +381 64 5444179 Email: stop@hranalek.com 2016-2023 © Hranalek