Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

Čišćenje digestivnog trakta

Kod #4000237

PIK PIK Sorbent
Prirodni inulinski koncentrat

700 din.

Opis:„Prirodni koncentrat inulina“ je kompleks biološki aktivnih materija neverovatne jeruzalemske biljke artičoka. Jedna od najvažnijih takvih komponenti, koja čini 20% biljnih gomolja, je inulin.

Inulin, ulazeći u gastrointestinalni trakt, pretvara se u fruktozu, koja je u stanju da učestvuje u istim metaboličkim procesima kao i glukoza, potpuno zamenjujući u situacijama kada glukoza ne apsorbuje ćelije, na primer, kod dijabetes melitusa.
Raspad fruktoze ne zahteva prisustvo insulina, što izbegava „energetsku glad“ ćelija i normalizuje metabolizam kod ljudi koji pate od ove bolesti.

Još jedna prednost inulina je ta što se neki ne apsorbuje u crevima i deluje poput dijetalnih vlakana. Istovremeno, inulin, prvo, usporava apsorpciju lako dostupnih ugljenih hidrata i masti, što je takođe vrlo važno za pacijente sa dijabetes melitusom. Drugo, veže i uklanja holesterol, teške metale i druge toksične materije iz tela koje formiraju ili ulaze u creva. Treće, inulin je jedno od najefikasnijih sredstava za obnavljanje normalne crevne mikroflore.

Konačno, inulin je važan za zdravlje kostiju. Propadajući u crevima, stvara veliku količinu organskih kiselina, koje ubrzavaju proces jonizacije kalcijuma iz ishrane i time značajno povećavaju efikasnost njegove asimilacije. U isto vreme, PIK je bogat izvor magnezijuma, silicijuma, cinka i mangana koji nisu ništa manje važni za izgradnju jakog koštanog tkiva.

Redovnim unosom inulina smanjuje se nivo šećera u krvi, a fiziološka efikasnost insulina raste. To doprinosi prevenciji šećerne bolesti tipa I i II i dovodi do značajnog poboljšanja stanja dijabetes pacijenata. Osim što normalizuje metabolizam ugljenih hidrata, inulin pomaže u snižavanju nivoa holesterola u krvi, smanjujući rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Dakle, redovan unos inulina doprinosi normalizaciji metabolizma ugljenih hidrata i masti kod gojaznih pacijenata i smanjenju viška telesne težine, kao i brzom obnavljanju normalne crevne mikroflore i suzbijanju štetnih crevnih mikroorganizama.


Sastav:Prah iz gomolja artičoke
Primena:

Pomešati 1-2 g praha (kafena kašika) sa vodom, promešati i piti ujutro 30 minuta pre obroka, 2 kursa od 20 dana, sa pauzom od 10 dana.
Način plaćanja
Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
Kontakt
Telefoni: +381 64 5444179 Email: stop@hranalek.com 2016-2023 © Hranalek