Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

Share

Protiv peckanja, otoka, bola, plikova, herpes lezija na koži

Heliherp Heliherp krem gel
IMUNOSTIMULATIVNO DEJSTVO-Potpuno novi pristup za tretman infekcija koje su posledica herpesa na koži, usnama i oblasti oko usta, koga uzrokuje herpes virus HSV1. Efikasan nakon nastanka herpetičkih lezija, postiže odlične rezultate u prevenciji i sprečava pojavu recidiva. Ima brzo delovanje.

800 din.

Opis:

IMUNOSTIMULATIVNO DEJSTVO Potpuno novi pristup za tretman infekcija koje su posledica herpesa na koži, usnama i oblasti oko usta, koga uzrokuje herpes virus HSV1. Efikasan nakon nastanka herpetičkih lezija, postiže odlične rezultate u prevenciji i sprečava pojavu recidiva. Ima brzo delovanje.
Mehanizam delovanja
Čovek je izložen stalnim napadima mikroorganizama, uzročnicima raznih oboljenja kao i drugim agensima koji prodiru u organizam iz spoljašnje sredine, ili nastalih u organizmu (antigeni). Da bi se odbranio od ovih napada, organizam respolaže prirodnim mehanizmom odbrane - imunim sistemom. Imuni sistem reaguje protiv stranih antigena bilo antitelima koja pripadaju određenim belančevinama krvi, poznatim ikao gama-globulini ili specifičnom vrstom limfocita, specifično osetljivim prema određenoj vrsti antigena.

 • Prvi imunitat poznat je kao humoralni imunitet. B-limfociti preko plazmocita u kojima se stvaraju antitela učestvuju u humoralnom imunom odgovoru usmerenom protiv bakterija.
 • Drugi imunitet poznat je kao ćelijski imunitet. T-limfociti igraju ulogu u imunitetu vezanom za unutrašnjost ćelije i usmereni su protiv virusa i malignih tumora. Pored limfnih čvorova, slezine, timusa, limfnih žlezdi raspoređenih po čitavom organizmu, krajnika i adenoida povezanih međusobno limfnim sudovima kojima teče limfa u kojoj se nalaze limfociti, u imuni sistem spadaju i histociti u raznim tkivima. To su ćelije koje nastaju iz krvnih ćelija monocita kada iz krvi pređu u tkiva.
 • Histociti fagocitiraju mikroorganizme i krupne čestice, pa su poznati kao makrofage(makro=velik, fagein=jesti).
  Makrofage (Langerhansovećelije) predstavljaju drugu liniju odbrane od invazije patogena i nalaze se u nivou (dermisa), tkiva na koje se oslanja epiderm. Kada je agresor mikrob, isti se preuzima i "obrađuje" a neki njegovi delovi se izlažu na površini samog makrofaga. Ti delovi se definišu kao antigenske determinante, a makrofage dobijaju ime ćelije koja predstavljaantigen".Antigenske determinante su osnova za aktiviranje limfocita ćelija odgovornih za imunitet - specifični imuni odgovor.
  Ova vrsta odgovora je osnova za odstranjivanje virusa kod međućeliskog razvoja virusa i gljivica, kao što su herpesvirus i candida albicans.

  Kako stimulisati imuni sistem kože

  U pojedinim situacijama organizam se može naći u stanju imunosupresije(smanjena otpornost) naprimer kao rezultat farmakološkog tretmana ili infekcije, stresa, straha, fizičkog napora, sunčanja...što dovodi do smanjenja normalnog rada makrofaga. U tim slučajevima, infekcija može da se razvija iz akutne u hroničnu fazu a herpes virus koji se u preko 70% slučajeva nalazi u latentnom obliku u ganglijama nervnih ćelija može da se aktivira. Tada se mogu upotrebiti supstance bakteriskog, biljnog ili sintetskog porekla sa imunomodulatornim (imunostimulirajućim) efektom koje su u stanju da razviju dvostruko delovanje:

 • da u potpunosti povrate normalan rad makrofaga ukoliko je došlo do smanjenja njihovih funkcija.
 • aktiviraju makrofage ukoliko postoje specifični virulentni patogeni.
 • Heliherp - aktivni principi i dejstvo

  Zahvaljujući prisustvu fitoglikoproteina i polisaharida iz fitoekstrakata biljaka (smilje, ehinacea, melisa) sa dokazanim imunostimulativnim i antivirusnim delovanjem i jedne posebne komponente koja predstavlja komplex polisaharida koji poboljšava imunološke funkcije i štiti od patogena kompetitivnom inhibicijom, jer povećava broj IGA antitela u krvi, povećava broj T-limfocita, produkuje plazma ćelije, povećava fagocitozu itd. Stoga se preporučuje i u prevenciji virusnih infekcija koje se ponavljaju. Hamamelis deluje umirujuće. 
  Heliherp ublažava simptome upale ,iritaciju i bol odmah nakon nanošenja i smanjuje trajanje plikova na 3-4 dana.
 • Efikasan je inakon pojave plikova i tokom zarastanja tkiva
 • Značajno poboljšanje svih simptomavudljivo je u toku  48 sati
 • Skraćuje trajanje bolesti i smanjuje mogućnost recidiva.
 • Komponente podloge gela omekšavaju kožu i formiraju tanak transparentni film čime štite kožu i od UV zraka koji mogu da budu uzročnici imunosupresije i okidači u aktiviranju virusa.
  tni film čime štite kožu i od UV zraka koji mogu da budu uzročnici imunosupresije i okidači u aktiviranju virusa. virusa. u aktiviranju virusa.

  Sastav:

  Fitoglikoproteini i polisaharidi iz fitoekstrakata biljaka (smilje ehinacea, melisa) i posebna komponenta polisaharida sa izrazitim antivirusnim dejstvom.

  Primena:

  Naneti malu količinu gela u tankom sloju na bolno mesto, nekoliko puta u toku dana,sve do prestanka patoloških promena. Prevencija recidiva: Obnoviti ciklus primene na svakih 20- 30 dana u trajanju od 4-7 dana. Savetuje se najmanje 3 ciklusa.
  Pakovanje: tuba 10 ml.
  Način plaćanja
  Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
  Kontakt
  Telefoni: +381 63 7049260 Email: stop@hranalek.com 2016-2020 © Hranalek