Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

Omega-3 masne kiseline: podržavaju zdravu funkciju srca, normalizuju metaboličke procese, uključujući metabolizam masti, poboljšavaju stanje kože i kose, protiv upale zglobova, vraćaju elastičnost krvnih sudova, sprečavaju prevremeno starenje, protiv upalnih procesa.

Kod #80101

Omega Omega 3
Omega-3 NASH je esencijalni izvor polinezasićenih masnih kiselina iz norveških sirovina. Neophodni su za održavanje kardiovaskularnog sistema i optimalnog nivoa holesterola, poboljšanje stanja kože i kose. Sadrži EPA (eikozapentaensku kiselinu) i DHA (dokozaheksaensku kiselinu) u visokoj koncentraciji.

2950 din.

Opis:
Svaka kapsula sadrži optimalnu količinu polinezasićenih masnih kiselina 600 EPA/ 240 DHA - doza aktivnih komponenti je pogodna za dugotrajnu upotrebu.
Šta su EPA i DHA polinezasićene masne kiseline?
Omega-3 polinezasićene masne kiseline dio su ribljeg ulja i vrlo su važne u ishrani ljudi bilo koje dobi.
EPA (EPA) - sastoji se od 20 atoma ugljika i sadrži pet nezasićenih dvostrukih veza. 
Nalazi se samo u životinjskim proizvodima - najveća koncentracija tvari je u masnoj morskoj ribi, morskim plodovima i mesu biljojeda.
DHA (DHA) - sastoji se od 22 atoma ugljika i sadrži šest nezasićenih dvostrukih veza. 
Supstanca se nalazi u morskim plodovima, masnoj ribi, a male količine vitamina dobijaju se preradom mikroskopskih algi.<>Kakav je značaj ovih kiselina za organizam?
EPA i DHA su dio apsolutno svih ćelijskih membrana našeg tijela.
EPA sintetizira esencijalne tvari u tijelu koje smanjuju rizik od krvnih ugrušaka i šire krvne žile.
Od DHA nastaju bioaktivne supstance koje poboljšavaju provodljivost nervnih impulsa, smanjuju rizik od razvoja aritmija i vaskularnih grčeva, poboljšavaju rad i izdržljivost srca.

Konkurentsku prednost Omega-3 NASH potvrđuje pravilan odnos masnih kiselina EPA i DHA 3:1. Zbog toga ima maksimalno pozitivno dejstvo na ljudski organizam:

Studija REDUCE-IT pokazala je da što je veća koncentracija EPA u Omega-3, to su efikasnija svojstva i biodostupnost proizvoda. Smanjenje akutnih koronarnih događaja uz unos EPA dostiže 30%.

Omega-3 NASH zadovoljava sve deklarirane standarde visokog kvaliteta:

 1. Kompanija VILAVI proizvodi Omega-3 sa visokim postotkom dvije najkorisnije omega-3 kiseline. Eikozapentaenska kiselina 600 mg (EPA) i dokozaheksaenska kiselina 240 mg (DPA).
 2. Za proizvodnju Omega-3 Nash biramo divlju ribu koja živi u sjevernim morima, gdje je nivo zagađenja okoliša mnogo niži nego na drugim geografskim širinama našeg svijeta.
 3. Omega-3 NASH proizvod se proizvodi isključivo od norveških sirovina, gdje sirovine divlje ribe imaju najveću koncentraciju PUFA.
 4. Omega-3 iz VILAVI prolazi kroz sistem visoko prečišćenog ribljeg ulja, što nam omogućava da dobijemo proizvod sa niskim stepenom oksidacije i visokim sadržajem EPA masnih kiselina.
 5. Omega-3 NASH se proizvodi bez upotrebe hemijskih ili genetski modifikovanih aditiva.
 6. Naš Omega-3 ne koristi sintetički materijal za izradu kapsule. Proizvodnja kapsula je u skladu sa Halal standardom.
 7. Omega-3 iz VILAVI-a nema dodatne sastojke koji bi smanjili cijenu kompozicije. Koristimo samo sirovine od malih ribljih vrsta, što osigurava čišći i biodostupniji krajnji proizvod.
 8. Garancija visokog kvaliteta naših Omega-3 je omjer (EPA i DHA) 3:1.

Koje su opasnosti od nedostatka Omega-3 kiseline?

 1. Koža je suva. Potkožne žlijezde lojnice počinju raditi nepravilno, prirodno hidratantno i zaštitno mazivo se proizvodi u nedovoljnim količinama.
 2. Javljaju se mišićna slabost i bol u zglobovima. Osoba se može osjećati preopterećeno.
 3. Radni kapacitet se smanjuje. Pamćenje, pažnja i logičko razmišljanje pate od nedostatka masnih kiselina.
 4. Imunitet opada. U proljeće i jesen, tijekom izbijanja i epidemija ARVI-a i gripe, uz vitaminske i mineralne komplekse, preporučljivo je uzimati riblje ili tuljanovo ulje, tada će se poboljšati zaštitna funkcija tijela.
 5. “Loš” holesterol se taloži na unutrašnjim zidovima krvnih sudova, formirajući holesterolske plakove. A ovo je siguran put do hipertenzije i srčanih bolesti.

Kako pomoći sebi?

Nažalost, naše telo nije u stanju sintetizirati EPA i DHA. Dobijamo ih samo hranom.

Na tržištu postoji ogroman broj dodataka prehrani koji sadrže Omega-3 i jako je teško izabrati onaj koji je najbolji za vas.

Prednosti NASH Omega-3 linije

  Omega-3 NASH Apoteka Omega-3
Sadržaj EPA/DHA Dnevna doza Omega-3 PUFA NASH jednaka je 900 mg ribljeg ulja i sadrži: 600 mg EPA/240 mg DHA. Apotekarske omega-3 sadrže EPA i DHA u niskim koncentracijama, uglavnom upola manjim, što naglo smanjuje njihovu efikasnost.
Standardi kvaliteta Naš Omega 3 koristi norveške sirovine po najvišim standardima. Apoteka Omega-3 ima opasnost da sadrži opasne koncentracije soli teških metala, žive, olova i dr. Ima izražen miris i ukus ribe ili je napravljen od biljnih komponenti
Koncentracija EPA/DHA po kapsuli Omega-3 sadrži 600 mg EPA/240 mg DHA po maloj kapsuli. Apoteka Omega-3 može biti označena kao 1000 mg aktivnog sastojka po kapsuli, a da se ne spominje nizak sadržaj EPA i DHA
Čistoća kompozicije U liniji Omega-3 NASH-a na prvom mjestu je visoko koncentrirano riblje ulje iz norveških sirovina bez dodatnih aditiva Apotekarske marke mogu sadržavati dodatne sastojke, koji smanjuju cijenu sastava (kolagen, vitamin C, itd.)

Sastojci: riblje ulje (PronovaPure 500:200 EE EU), želatinska kapsula (želatina, glicerin (humektant).


Sastav:

riblje ulje (PronovaPure 500:200 EE EU), želatinska kapsula (želatina, glicerin (humektant).

Uzimanje 1 kapsule (preporučena dnevna doza) će osigurati:

Naziv indikatoraSadržaj, mg% od AUP ¹% NFP²
odraslidjeca
3-7
godina
djeca
7-11
godina
djeca
11-14
godina
djeca
14-18
godina
Omega-3 PUFAs9004556484432
Eikozapentaenska kiselina600100----
Dokozaheksaenska kiselina24034----
1 - AUP - adekvatan nivo potrošnje prema jedinstvenim zahtjevima EAEU (Prilog 5) 2 - NFP - norme fizioloških potreba za energijom i hranjivim tvarima za djecu i adolescente Ruske Federacije prema MR 2.3.1.2432-08

Primena:Jedna kapsula dnevnoNačin plaćanja
Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
Kontakt
Telefoni: +381 64 5444179 Email: stop@hranalek.com 2016-2023 © Hranalek