Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

Veterok Veterok

Koristi se kada postoji: Smanjen tonus, hronični umor, nervna napetost, smanjen fizički i mentali učinka, za period oporavka nakon bolesti ili operacije, kod nastupanja starosti.

30000 din.

Opis:
Sastav:
  • Telo samog aparata je veličine mobilnog telefona. Ima svetlosne LED emiter ena prednjoj i zvučnike na zadnjoj strani, kao i prekidač na vrhu
  • Dve AA punjive baterije za napajanje uređaja.
  • Punjač kojima se napajaju AA baterije iz mreže 220 volti, a može se napajati i sa USB porta na računaru.
  • Upravljač sa tasterima za izbor režima rada.
  • Mala okrugla baterija za napajanje upravljača.

Primena:

Priprema i radni režimi uređaja Veterok

Kada se uključi da radi, LED lampice počinju da trepte, jer je aparat ostao na nekom prethodnom programu koji je obavljao. Prosto, zapamtio je šta je poslednji put radio. Potrebno je pritisnuti u gornjem levom uglu upravljača dugme na kome jenacrtan crveni trougao. Tako se prethodni program prekida i aparat je spreman da započne obavljanje novog programa. A novi program se, jednostavno, odabare pritiskom na odgovarajući taster – jer svaki program ima svoj broj. Boja LED lampica se sa svakim programom menja i može da bude od tamnocrvene do tamnoljubičaste. Boja je sinhronizovana sa audio tonovima. Ton može da se smanji i pojača na gornja dva desna tastera na upravljaču.

Svaki program, odnosno svaki broj, odnosi se na određene probleme. Evo kad koji broj treba odabrati:

1- kod problema sa kožom, kosom, noktima, mlečnim žlezdama (žene)
2- kod problema sa kostima, zglobovima, ligamentima, kičmenim pršljenovima
3- kod problema sa krvnim sudovima (arterije i vene), srce, mišići.
4- za delovanje na stanje krvi, krvnih elemenata, slezine, koštanu srž (kojistvara krvna zrnca).
5- delovanje na usnu duplju, jezik, pljuvačne žlezde, jednjak, želudac, kako bise što bolje pripremio za varenje hrane.
6- deluje na tanko crevo, uključujući duodenum, jejunum i ileum, pankreas (njegova digestivna funkcija).
7- za organe reproduktivnog sistema: materica, jajovodi, jajnici kod žena i zaprostatu, testise, semenovode kod muškaraca.
8- delovanje na jetru i žučnu kesu.
9- kod problema sa bubrezima, bešikom, mokraćnim kanalima.
10- deluje na debelo crevo, rektum i slepo crevo sa apendicidom.
11- deluje na traheje, bronhije, pluća, nosnu šupljinu, eustahijevu cev i sinuse.
12- deluje na organe imunološke odbrane (timus, slezina, limfni čvorove isudovi).
13- kod problema endokrinog sistema (štitna i paraštitna žlezda, nadbubrežne žlezde, polne žlezde, hipofiza, hipotalamus i epifiza).
14- delovanje na autonomni nervni sistem, naperifernu inervaciju i na receptore (oči, slušni organi).
15- kod problema sa centralnim nervnim sistemom i psihom.

Preporučljivo je obezbediti optimalno korišćenje uređaja Veterok "strogo po satu" za željene organe. To znači da svaki organ ima doba dana kada je najaktivniji, a postoji i period kad ima najmanje energije za aktivnost.

Aktivnost organa po satima

Vreme najveće i najmanje aktivnosti svakog organa traje dva sata u toku dana, a posle ta dva sata, energija velikim delom napušta taj organ i prelazi u drugi. Vremenska shema najveće snage organa kada organi najbolje reaguju na aparat

1– 3 sata noću: jetra (U isto to vreme,ali od 1 do 2, je maksimalna aktivnost deobe ćelija kože, stoga je poželjno naneti noćnu hranljivu kremu na kožu pre spavanja)
3– 5 sati: pluća (U to isto vreme, ali od 4 sata ujutru, pa sve do 11 sati prepodne, najveća je eneretska aktivnost i u nadbubrežnim žlezdama)
5– 7 sati: debelo crevo (oni koji imaju tzv "lenja creva“ trebalo bi da otpočnu reedukaciju pražnjenja baš u ovo vreme. To znači, da organizmu treba ponuditi pražnjenje rano ujutru, upravo u ovo vreme i pridržvati se toga bez obzira na učinak. Vremenom se creva naviknu na pražnjenje, jer tad imaju i najviše snage. To se neće desiti jedino ako se čovek ne pridržava higijensko-dijetetskog režima. Da bi se znalo šta je optimalno od hrane za svaki organizam, treba uraditi test intolerancije i pridržavati ga se. Bez redovnog pražnjenja nema zdravlja, a pražnjenja nema bez pravilne ishrane i unosa čiste vode.
U periodu od 6 – 8, dakle, javlja se povišenje krvnog pritiska, tako da su tada najveći rizici od hipertoničnih kriza, šloga iinfarkta.
7– 9 sati: želudac (treba imati u vidu da je u tom, od sedam ali do 12 časova, najveća energetska aktivnost u štitastoj žlezdi,
8 – 12 se javlja povećanaosetljivost na alergene, kao i obostrana bronhijalna astma)
9– 11 sati: slezina, gušterača
11– 13 sati: srce
13– 15 sati: tanko crevo
15– 17 sati: mokraćna bešika (U isto to vreme maksimalna energija je i u reproduktivnim organima, kao što je i maksimalna osetljivost na anestetike, pa je to dobro vreme za hirurške intervencije i popravku zuba)
17– 19 sati: bubrezi (U 17 sati je maksimalna mišićna snaga, ali su smanjen iosećaji ukusa, mirisa i sluha).
19– 21 sat: perikard (u 19, kao odgovor na alergene, povećava se oslobađanje histamina, a kožne reakcije se pogoršavaju, tako da to treba imati u vidu kod uzimanja terapije.)
21– 23 sata: trostruki grejač (Korisnicima malo znači šta je to trostruki grejač, pa valja reći da treba raditi na imunom sistemu)
23– 1 sat: žučna kesa

Ovo se odnosilo na vreme kada organi imaju najviše energije. A najmanje energije organi imaju tačno za 12 sati. Znači, ako žučna kesa ima najveću aktivnost i snagu od 23 do 1 sata iza ponoći, najmanje snage će imati za 12 sati, a to jeod 11 do 13 časova.
U skladu sa ovom vremenskom bioaktivnošću ljudskog tela, valjalo bi uključiti pojedinačne programe za korekciju (od 1 do 15, po izboru) u tačno određeno doba dana, upravo kada je najveća energetska aktivnost organa. Za neke organe vreme velike energetske snage i aktivnosti organa je iza ponoći (jetra, pluća, debelo crevo). Ako korisnik nije u to vreme budan, može neko drugi uključiti uređaj. Ali nije ni šteta ako se uključi bilo kada utoku dana, ali ne u vreme kada je najmanja aktivnost tretiranog organa, jer organ tada neće imati snage da brzo koriguje svoj rad.
Način plaćanja
Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
Kontakt
Telefoni: +381 64 9882212 Email: stop@hranalek.com 2016-2023 © Hranalek