Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

LEKOVITA ČAGA – 60 kapsula
Nativna medicinska gljiva čaga (Inonotus obliquus) sa ekstraktom gljive čaga Snažna podrška imunitetu.

Kod #30100

Ruska Ruska gljiva ćaga
Sadrži kompleks prirodnih imunomodulatora, adaptogena i antioksidanata. U savremenoj medicinskoj praksi hemio i radio terapije pored pozitivnih efekata, izazivaju i neželjene destruktivne posledice prvenstveno na imuni sistem. Nauka i tradicionalna medicina saglasne su da je od izuzetne važnosti po čovekovo zdravlje da se, u terapeutske i profilaktičke svrhe, koriste dostupni i efikasni preparati koji će direktno ili indirektno otkloniti posledice štetnih agenasa koji urušavaju zdravlje, bilo kao  posledica patoloških stanja, bilo kao posledica agresivnih terapeutskih mera lečenja onkoloških pacijenata. Istraživači su saglasni da su se neke vrste medicinskih gljiva i biljaka koje, kao onkoprotektivne, u svojim tradicionalnim medicinama koriste narodi Sibira i Dalekog istoka, pokazale delotvorne.

2180 din.

Opis:

Fitokompleks CELEBNAJA ČAGA osmislila je grupa lekara okupljena oko dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, ginekologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta iz Barnaula, glavnog grada ruske republike Altaj. Doktor Korepanov je autor nekoliko zapaženih monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i dugi niz godina vodi altajski fito centar Alfit.

Jedinstvena tehnologija prerade i dobijanja ekstrakta postupkom mikrogranulacije omogućava visok stepen iskorišćenja lekovite gljive, i bez dodataka veštačkih komponenti koje se mogu naći kod sličnih proizvoda na tržištu. Time je postignuto da su mikrogranule u kapsuli po svom sastavu 100% prirodnog porekla.

U kliničkoj praksi, dr Korepanov CELEBNAJU ČAGU svrstava kao ključni sastojak terapije svojih onkoloških pacijenata, ujedno Celebnaja Čaga predstavlja nezamenljivu aktivnu supstancu koja imuni odgovor ljudskog organizma mnogostruko puta uvećava.

CELEBNAJA ČAGA je gljiva koja raste na drvetu sibirske breze. Gljiva ČAGA vezuje za sebe lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze i sadrži preko 200 nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti. CELEBNAJA ČAGA najčešće raste u severnim krajevima Sibira i Altaja, gde se temperatura spušta i do -60°C.

Divlja ČAGA se bere nakon određene starosti, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon nekoliko godina se u ČAGI stvara koncentracija lekovitih supstanci neophodnog farmakološkog nivoa.

ČAGA je bogata polisaharidima, a pre svega beta glukanom, triterpenima (među njima i lanosterol), sterolima, saponinima, inotodiolima, kiselinama, enzimima i betulinskom kiselinom, koja se nalazi u kori breze, odakle stiže u ČAGU.

Betulinska kiselina poseduje, klinički dokazano svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno štiti vitalnost i funkciju zdravih ćelija. Takođe pomaže sprečavanju nastanka novih mutiranih ćelija. Zbog vrlo čestih nuklearnih ekcesa između dve Koreje, Čaga je vrlo zastupljena u terapiji i prevenciji nastanka tumora, a ujedno se u Južnoj Koreji sprovode i najobuhvatnija istraživanja ove lekovite gljive.

Južno Korejska istraživanja pripisuju antikarcinomno delovanje beta-glukanu, polisaharidu koji se sadrži u ČAGI, a za PREMIUM KVALITET najlekovitiju smatraju sibirsku ČAGU, koju koriste u onkološkim centrima Južne Koreje, gde je problem karcinoma izražen zbog učestalih radioloških zagađenja nastalih ispitivanjem nuklearnog oružja u neposrednoj blizini.

Svojevremeno je u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja propisalo da ČAGU upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšanje umnih i telesnih sposobnosti.

Sve veća potražnja za visokokvalitetnom ČAGOM dovodi do smanjenja zaliha u medicinskom smislu odgovarajućih gljiva (određenih starosnih granica) pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja. Farmakološka fabrika

Galen je jedna od najpoznatijih na Altaju, pre svega po kvalitetu ČAGE i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanci u istoj.

SASTAV: Divlja sibirska ČAGA (Inonotus obliquus) – 350 mg, ekstrakt ČAGE – 150 mg.
Aditivi nisu korišćeni.

NAČIN DELOVANjA CELEBNAJA ČAGA KAPSULA:

Za proizvod CELEBNAJA ČAGA kapsule, Katedra za bromatologiju Farmaceutskog fakulteta univerziteta u Beogradu iznosi stručno mišljenje u kome se navodi: « ČAGA (Inonotus obliquus) je medicinska parazitska gljiva koja se sakuplja sa živih stabala breze. Formira plodonosna tela u obliku crnih izraslina sa brazdastom spoljnom površinom, u prečniku od 5-20 sm, koji podsećaju na komade spaljenog uglja ili drveta. Raste u šumama breze.

Zastupljena je u tradicionalnoj ruskoj i istočno- evropskoj medicini gde se koristi u tretmanu različitih oboljenja kao što su: kancer, kardiovaskularne bolesti, digestivna oboljenja i dijabetes. Takođe, koristi se i kao adaptogen, za povećanje izdržljivosti i otpornosti.

Do sada je identifikovano preko 200 nutrijenata i biološki aktivnih sastojaka čage. Bogata je dijetnim vlaknima beta-glukanima, sterolima (β-sitosterol, episterol, fekosterol), fenolskim jedinjenjima i terpenima. Sadrži kompleks vitamina B, minerale kao što su bakar, cink, kalcijum, kalijum, magnezijum, gvožđe, kao i enzime. Neke od sastojaka koji doprinose njenom fiziološkom delovanju, kao što je betulinska kiselina, prekursor betulina, čaga preuzima od domaćina, odnosno kore breze.

Triterpeni, polisaharidi, polifenoli i melanin iz čage, u brojnim eksperimentalnim studijama su pokazali izraženo antibakterijsko, antiinflamatorno, antiproliferativno, antimutageno, antiviralno, antioksidativno, hipoglikemijsko i imunomodulatorno delovanje. Neke kliničke studije, ukazuju na korisne efekte čage u tretmanu pacijenata sa III-IV stadijumom kancera, kao dodatak konvencionalnoj hemoterapiji, jer ublažava neželjena dejstva i jača imunitet.

U studijama ispitivanja toksičnosti na eksperimentalnim životinjama, utvrđeno je da je ČAGA bezbedna za upotrebu u većim dozama i pri dugotrajnom korišćenju».

KADA SE PRIMENJUJE I KOME SU NAMENjENE CELEBNAJA ČAGA KAPSULE?

U medicinskom fitocentru Alfit, iz Barnaula, prema naučnim saznanjima i studijama, primenom u praksi, kapsule CELEBNAJA ČAGA se preporučuju od strane lekara u slučajevima:

CELEBNAJA ČAGA KAPSULE mogu da se kombinuju sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima. Pogodno za kontinuiranu upotrebu. Pogodno za upotrebu kod onkoloških bolesnika.
Sastav:Divlja sibirska ČAGA (Inonotus obliquus) – 350 mg, ekstrakt ČAGE – 150 mg.
Aditivi nisu korišćeni.


Primena:

1 kapsula 2 puta dnevno sa čašom vode. Po potrebi i češće (tokom dana).
Uobičajena doza označena na pakovanju navodi se kao dovoljna za prevenciju nastanka oboljenja.

Preporuka ruskog proizvođača: 1-2 kapsule 2 puta dnevno sa čašom vode.

Preporučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe od strane ruskog proizvođača.
Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa u trajanju od 3 meseca , nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti neograničeno, ukoliko postoji potreba.

NAPOMENE: Pre korišćenja proizvoda poželjno je upotrebiti manju dozu kako bi se uočile moguće individualne reakcije.
Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu i raznovrsnu ishranu.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENjA: Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Način plaćanja
Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
Kontakt
Telefoni: +381 64 5444179 Email: stop@hranalek.com 2016-2023 © Hranalek