Hipokrat: "Hrana je lek, lek je hrana."

Šta su eterična, etarska ili esencijalna ulja

Eterična ulja su prirodne, aromatične tečnosti koje štite biljke od gljivica, parazita, insekata i drugih napadača iz životne sredine. Ulja se izvlače iz različitih delova biljaka kao što su cvet, list, koren, kora itd. Korišćenjem eteričnih ulja, njihova terapeutska svojstva vraćaju organizam u homeostatsku ravnotežu (homeostaza - unutrašnja sredina organizma). U homeostatskoj ravnoteži pH faktor krvi, limfe i ostalih telesnih tečnosti imaju opseg od 7,35 do 7,45. U takvoj sredini organizam je u stanju da se odbrani od mnogih patogenih mikroorganizama. Eterična ulja nam omogućavaju da se povežemo sa prirodom, ona su životna energija prirode i kao takva pomažu nam da održimo naše zdravlje..

Eterična ulja imaju visoke frekvencije (vibracije) i stoga deluju jako povoljno na ćelije organizma. Efikasna je primena eteričnih ulja protiv kandide,parazita i protiv bakterija i virusa.

Kod sezonskih virusa koji izazivaju grip, kao i virus SARS, korona virus, eterična ulja mogu služiti kao dobra preventiva da se virusi ne uvuku u organizam preko disajnih organa. To se ostvaruje inhalacijama, kao i nošenjem aroma medaljina radi celodnevne zaštite.

Vibracije 100% čistih eteričnih ulja kreću se od 52 do 580 MHz. Zdrav organizam, ima frekvenciju u rasponu od 62 do 78 MHz, dok oboljenja počinju od 57 MHz pa na niže.

Organizam i organiNa fizičkom nivou frekvencija je mera koliko brzo se u organizmu sadržaj ćelije cirkuliše i regeneriše. Što je veće kretanje tj. viša vibracije unutar ćelija, to je ona sposobnija za život i regeneraciju. Što su niže vibracije veća je verovatnoća nastanka oboljenja tj. blokade razmene materija, rasta tumora i izloženost patogenom delovanju mikroorganizama.

Ako frekvencije unutrašnjih vibracija ćelija opadnu na 57-60MHz dolazi do prehlada, gripa i kijavica tj. aktiviraju se virusi kojima odgovaraju te vibracije. Ako vibracije opadnu do 55MHz aktivira se kandida, pri vibraciji od 52 aktivira se Epstein-Barr virus. Kod obolelih od raka vibracije ćelija su oko 42MHz. Pri vibracijama nižim od 25MHz nastupa smrt, tj. u organizmu nema više životne energije, procesi u ćeliji prestaju, nema više razmene materije. Delovanje patogenog faktora u organizmu i frekvencije vibracija su u začaranom krugu, tj. uzročno-posledičnoj vezi. Nije utvrđeno da li delovanje patogena smanjuje vibracije, ili smanjenje vibracija (zbog nezdravog načina života) prouzrokuje delovanje patogena. Ali jedno je sigurno, čovek ne sme da sebe dovede do smanjenja životne energije.

Utvrđeno je da je kod negativnih emocija i "crnih misli" dolazi do pada vibracija ispod 62MHz. Negativne misli snižavaju našu frekvenciju za oko 12 MHz, dok pozitivne misli, radost, smeh, vedro raspoloženje povećavaju vibraciju ćelija za oko10 MHz. Molitva podiže vibracije za oko 15MHz. Vrsta hrane takođe utiče na promenu vibracija ćelija i to:

 • sveži limun ima vibracije od 90 MHz
 • sveža (živa) hrana povećava za 20-27MHz,
 • brza (mrtva) hrana smanjuje za 3-5MHz - dugotrajna upotreba, ubitačna je po zdravlje
 • konzervirana hrana ne menja vibracije,
 • prerađena hrana takodje ne menja,
 • kafa smanjuje za 14MHz,
 • pušenje smanjuje za 23MHz

Eterična ulja imaju visok nivo vibracija, kojima deluju na organizam. Evo nekih ulja i njihovih vibracija (MHz):

 • ružino ulje 320
 • lavanda 118
 • tamjan 147
 • nana 78
 • kamilica 105

Ispitivanja o energetskoj frekvenciji eteričnih ulja

Još je Nikola Tesla ukazao da struje visokih frekvencija nisu opasne po organizam i da imaju neko dejstvo na procese u ćelijama.

Dr. Roial R. Rife, M.D. je sproveo prva istraživanja odelovanju nisko naponskih struja visokih frekvencija na organizan čoveka. Zaključio je da određene frekvencije mogu sprečiti razvoj, a druge da neutrališu oboljenja.

Dr Richard Gerber, autor Vibracione medicine, preporučuje da nefunkcionalnost u organizmu može da se otkloni primenom terapijske doze „frekventno zavisne suptilne energije u obliku vibracionih lekova“.

Terri Friedman, autor knjige „Freedom Through Health“ tvrdi da se primenom odgovarajućih frekvencije pomaže „vraćanju zdravlja, bistrini uma i usklađenosti s duhom“.

Albert Ajnštajn je ovako rekao: „Sve je energija.“ Mi bukvalno živimo u moru vibracija! Četiri od naših pet čula - vid, zvuk, dodir i ukus - primaju vibracione signale iz okruženja koji se preko nervnog sistema prenose u mozak. Na nivou mozga podaci se tumače na osnovu naših mentalnih šema ili mentalnih filtera (tj. verovanja ili iskustva). Na primer, kada neko čuje lavež psa, tu zvučnu vibraciju primaju uši i šalju signal u mozak gde se to poveže sa pojmom, slikom ili pojavom psa. Ali ako čuje mjaukanje mačke, mentalni filter stvara sliku mačke.

Kada je reč o čulu mirisa, miris primaju receptori u nosu i taj se signal prenosi do mozga. Svi mirisi, kao i svi zvukovi, imaju svoj frekventni potpis, pa se prepoznaju. Da nije tako, ne bi se mogli prepoznati ni mirisi, ni zvukovi ni slike.

Ljudsko telo je energetski izvorKako je ljudsko telo energija, tada ima smisla koristiti proizvode koji se zasnivaju na energiji i koji su u skladu sa telom kako bi podržao i organizam i um. Čovek ima organe koji čine telo, ćelije čine organe, njih čine molekuli a molekule atomi. Niz atoma se putem razmene eletrona vezuju u molekule. Ti elektroni su u stalnom pokretu nose energiju koja čini život. Nauka potvrdjuje reči Ajnštajna: Sve je energija, uključujući i ljude.

Esencijalna, eterična ulja upravo nose tu vibracionu suštinu života biljke, a kako je čovek od nastanka upućen na ishranu iz prirode, tj. korišćenja već akumilirane životne energije u biljkama, proizilazi da njihove frekvencije veoma korisne za organizam.

Frekvencije (tj. vibracije) eteričnih ulja dokumentovane su u knjigama: Reference Essential Oil Desk, koju je objavila agencija Essential Science Publishing 2001; i Reference Guide for Essential Oils, Connie i Alan Higlei, revidirano izdanje 2001.)

Zaključak potvrđen u praksi

Eterična ulja korišćena su od davnina. Sada se pouzdano zna da ona, nakon unošenja u organizam podižu unutrašnje vibracije i time doprinose dobrom zdravstvenom stanju i jačanju imuniteta. Procedura korišćenja eteričnih ulja naziva se aromaterapija.

Najdelotvornija primena etarskih ulja je u kombinaciji sa antiparazitnim programom, čime se organizam sasvim renovira. Pri čemu se korišćenje eteričnih ulja preporučuje u trajanju od bar 3 meseca. Detaljnije o 100% čistim eteričnim uljima i nabavka klik ovde.

Nauka o aromaterapiji

Aromaterapija se vrši inhalacijom, transdermalnom (preko kože) i oralnom primenom. Kao oblik alternativne medicine koristi se za poboljšanje fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duhovnog stanja. Pogledajmo opšte dobrobiti aromaterapije za zdravlje.

Inhalacija

Momentalan uticaj na mozak udisanog eteričnog ulja Kada se udiše eterično ulje, njen miris prenose mirisne nervne ćelije preko olfaktornog sistema u mozak, odnosno na limbički sistem, centar emocija i emocionalnog ponašanja poput intimnosti, strasti. Zavisnosti od ulja, čovekom zavlada osecaj budnosti, opuštenosti ili uzbuđenosti. Javlja se osećaj oslobađanja od negativnih emocija i umirujuća napetost mišića. Pojačava se raspoloženje poput dejstva serotonina i endorfina. Čulo mirisa je 10.000 osetljivijei od drugih čula a prepoznavanje mirisa je momentalno. Naprimer signal čula dodira putuje do mozga preko kičmene moždine. Miris je najjača veza sa podsvesnim umom i takođe sa kolektivnim nesvesnim umom gde se čuvaju sećanja.

Uobičajena primena - preko kože i sluzokože

Eterična ulja neutrališu slobodne radikale Esencijalna ulja imaju visoka antioksidativna svojstva i brzinu neutralisanja slobodnih radikala. Šteta izazvana slobodnim radikalima podrazumeva sve, od starenja i nabora kože do oštećenja DNK, raka, srčanih oboljenja i prerane smrti. Antioksidanti sprečavaju oštećenja slobodnih radikala na ćelijskom nivou i podržavaju mladolik izgled i zdravo telo. Najdelotvornija primena eteričnih ulja je putem kože, gde zbog niske molekurarne mase brzo prolaze kroz slojeve kože do kapilara i širih krvnih sudova pa se putem krvi prenose kroz ceo organizam.

Antioksidaciona snaga (Oxygen Radical Absorbance Capacity - ORAC) je apsorpcioni kapacitet antioksidanta. Jedinica mere je TE/L što prestavlja broj mikromola neutralisanih slobodnih radikala po litru.

Povrće i voće imaju antioksidacionu snagu npr. Krastavac 60 jedinica antioksidativne snage; celer 75, jabuka 207, brokoli 890, borovnica 2.400 jedinica. Eterična ulja imaju veću snagu npr. Ulje pomorandže 18.898 jedinica, Ilang Ilang ima 1.300.478 jedinica, Pačuli ima 494.271 jedinica.

Aromaterapija pojačava raspoloženje

U kombinaciji sa fizičkim aktivnostima i vežbanjem, eterična ulja podižu vitalnost i vibracioni kvalitet organizma.Young living 100% čista terapeutska eterična ulja

Bergamot
Citrus fresh
Karanfilić
Copaiba
Digize
Grejpfrut
Lavanda
Eukaliptus
Limun
Limun trava
Nana
Pomorandža
Tamjan
Ylang Ylang

Mešavine eteričnih ulja

Kombinacija ulja protiv virusa
Antistres kombinacija
Stimulator mentalnog potencijala
Regulacija hormonalnih poremećaja
Emocionalni balans organizma
Ublažavenje bolova
Jačanje emocionalnih strasti
Dezinfekcija prostora
Kombinacija ulja Ratnik

Terapeutska eterična ulja u kapsulama

Preparat sa uljima za regulaciju varenja hrane
Preparat sa uljima za podršku imunom sistemu
Preparat sa uljima za stabilizaciju nervnog sistema
Preparat sa uljima - čuvar kostiju, zglobova hrskavice i mišića

Cenovnik etarskih ulja Young Living

Naziv Cena EUR
Tamjan 15ml 120
Tamjan 5ml 48,50
Tieves 15ml 55
Tieves 5ml 24
Thyme 15ml 55,5
Valerijana 58
Ylang Ylang 15ml 67
Ylang Ylang 25
Copaiba 15ml 71
Copaiba 5ml 31
Cypres 15ml 31
Eukaliptus 15ml 28
Fenchel 15ml 28
Geranijum 15ml 67,50
Ginger 5ml 22
Grejpfrut 15ml 27
Grejpfrut 5ml 13
Lavanda 15ml 38
Lavanda 5ml 19
Limun 15ml 18
Limun 5ml 10
Limun trava 15ml 18
Limun trava 5ml 10
Majoran 5ml 28
Orange 15ml 17,50
Orange 5ml 10
Origano 5ml 19
Panaway 15ml 130
Panaway 5ml 58
Pačuli 15ml 55,50
Nana 15ml 35
Nana 5ml 16
Purification 15ml 43
Purification 5ml 20
Digize 15ml 54
   
   
   
   Način plaćanja
Za kupovine na ovom sajtu, roba se šalje brzom poštom i plaća prilikom preuzimanja.
Kontakt
Telefoni: +381 64 5444179 Email: stop@hranalek.com 2016-2023 © Hranalek